2011-05-12 16:32:32• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Rúgott gól nélkül az Európa-ligáig

fotó: www.fc-alania.ru
fotó: www.fc-alania.ru

Az idény során egyetlen gólt sem szerzett a hazai kupamérkőzéseken, mégis Európa Liga-résztvevővé vált az orosz Alanyija Vlagyikavkaz labdarúgócsapata.

A másodosztálybeli együttes összes kupatalálkozója gól nélküli döntetlennel ért véget, ám a büntetőpárbajokból rendre jobban jött ki aktuális ellenfelénél. Az Orosz Kupa döntőjében az észak-kaukázusi klub a CSZKA Moszkvával találkozik majd, amely a Bajnokok Ligájában lesz érdekelt a következő szezonban, így az Alanyija már automatikusan kvalifikálta magát az EL-be.

A Vlagyikavkaz különös menetelése még tavaly júliusban kezdődött, amikor büntetőkkel 4-2-re győzte le a KAMAZ csapatát. Ez volt az egyedüli olyan eset, amikor két „tizenegyesnyi" különbséggel tudtak nyerni, hisz a nyolcaddöntőkben 5-4-re múlták fölül a Gornyik Ucsalit, az elődöntőben pedig 6-5-re a Rosztovot. Fortuna olyannyira kegyeiben vette ráadásul az együttest, hogy a negyeddöntőben azzal a Szaturnnal kellett volna összecsapniuk, amely időközben megszűnt, így a Vlagyikavkaz játék nélkül jutott az elődöntőben.

A sorozatból George Florescu is kivette a részét, a nyolcszoros román válogatott középpályás az első két találkozón 168 percet játszott az előző szezonban még az első osztályban szereplő csapatban.

A 300 ezres város egyesületének kispadján a volt szövetségi kapitány, Valerij Gazajev ül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: